Cupcakes

Blev riktigt sugen på att baka idag när jag kollade igenom bakbloggar. Så det slutade med att cupcakes stod på dagens "att göra lista". Blev dock inte så fina men, goda är de säkert. Har inte smakat än, är just nu i kylen för stelning. Ikväll blir det nog tillhåll här hos oss, vet inte riktigt vem som kommer men det återstår att se.

Nej nu ska jag få jimmy att sluta spela så att vi kan gå ut ett tag :) Kram på er

30 april 2010

Ohh, jag sover nog jävligt konstigt om nätterna, hade världens sjukaste drömmar inatt också. Jobbade på Åhléns i början och jag stod i kassan, sen kom det så jäkla mycket folk och ingen av de andra anställda brydde sig så jag fick stå där helt själv och datorerna fittade sig och kunderna fittade sig och åh,. sen förvandlades alla kunder till enbart män/killar som var helt besatta av mig och ville typ döda mig? Fråga mig inte varför men så var det. Sen blev hela Åhléns en fet fest, och huset brevid hade också fest och helt plötsligt springer massa aliens ut därifrån och alla vi får panik (plötsligt var killarna inte så farliga längre) så jag springer upp till takvåningen (finns det en sån?) sen slår och sparkar jag alla inkräktare. Sen vinner jag striden, jag är nöjd och jag vaknar!

Någonting är fel.. Brukar aldrig drömma saker som jag kommer ihåg och det har jag gjort nu 3 nätter i rad. Jag är dock väldigt tacksam att det inte är några mardrömmar som man vaknar till med andan i halsen.

I VILKET FALL SOM HELST! Ikväll är det Valborg och masssa maj-bål ska tändas inför kvällen. Jag vet fortfarande inte vart jag ska ta vägen. Är det ingen som har lust att fira med mig? Många ska ner till saltan har jag hört så hamnar kanske där. Men vi får se, vill så gärna att Jimmy också ska kunna festa, men acknej!!

NU ska jag göra mig en god frukost, sätta mig framför tv;n och tänka ut något bra. Emelie ville dra med mig till Lund idag. Ska se om hon fortfarande är sugen, är inte så bra väder men det kan väl kvitta. Bättre att gå omkring än att sitta här och ruttna! UPP OCH HOPPA MED ER NU!




Godnatt

Idag har det varit en lagom bra dag. Har varit mest slappt, har hunnit med både att baka och mysa med en film tillsammans med älskling och två vänner. Rullen vi såg heter "old dogs" som faktiskt var riktigt bra. Fick oss ett gott skratt lite här och där. Och visst är det väl härligt? ;)

Här har man bott i lägenheten snart en månad och så ställer jag mig i köket och ska mixa tomatsoppa. Vad händer?
Jo, allting sprutar åt flera håll och kanter, jag bränner armen av mig så fick gå med en kall våt handduk inlindad större delen av kvällen. Sen kom det fullt med tomatsoppa på kaklet, i skårorna. Tror ni att det var lätt att få bort? Nej så fan heller. Sög in sig som en svamp. Har stått och skrubbat med både Mr muscle och Yes. Det har väl hjälp lite men det är absolut inte lika vitt som det var från början. Så jäkla irriterande.

Nåja, soppan blev mega mega mega mega god så något gott blev det utav hela situationen i alla fall.
Nu ska jag lägga mig med en skön bok "Elsas mode" och sen somna in och vakna sent sent imorgon :)
Godnatt

Slutresultat


Recept till tomatsoppa



  • 3 gula lökar
  • 4,5 msk olivolja
  • 3 msk smör
  • 0,75 msk basilika
  • 0,75 msk timjan
  • 4,5 burk krossade tomater
  • 4,5 dl vatten
  • 3,75 st hönsbuljong
  • 1,5 st vitlöksklyfta
  • 6 msk strösocker
  • 1,5 st lagerblad
  • svartpeppar

  1. Hacka och fräs löken i en kastrull. Lägg i örtkryddorna som får fräsa med en stund.
  2. I med tomater, vatten, buljongtärning, hackad vitlök (jag använder mig av vitlökspulver), socker, olivolja och lagerblad. Låt soppan stå och koka sakta i 20-30 min så att den drar tills sig alla härliga smaker.
  3. Fiska upp lagerbladen och mixa soppan så att den blir slät och jämn. Lägg sen ner den i grytan igen.
  4. Tillsätt grädden och låt småkoka ytterligare 5-10 min.
  5. Häll sen i peppar efter önskemål.
Den låter kanske lite klöddigt att göra den, men faktiskt inte och om den skulle vara det så är det absolut värt besväret, tro mig!

Ha en bra kväll.

Brödbak

Just nu ligger mina ljuvliga Italienska bröd i ugnen. Har aldrig gjort denna sorten innan men tro mig dessa känns bra, haha! Får se om det blir ett härligt resultat. Vilket jag tror det blir. Tänkte att vi skulle mumsa på det idag tillsammans med tomatsoppan som jag tänkte göra till kvällsmat. Och denna mina damer och herrar är så ljuvligt god. Ska absolut skriva ner receptet till er så ni kan göra det själva. MUMSFILLIBABBA!

Mina bröd som ligger i ugnen.



ITALIENSKA BRÖD, 3 ST



Detta receptet är busenkelt. Tar inte merän 5-10 min att göra.
Blanda ihop degen. Knåda sen ut 3 limpor och gör 3 skåror i varje med en vass kniv. Låt sen bröden jäsa till dubbel storlek sen är det bara schoooff in i ugnen på 225 grader i 20-25 min sen är det bara att njuta!
I HOPE YOU LIKE IT!

29 april 2010

Nu drar jag och Jimmy iväg och lunchar med Tobbe. Hoppas att solen tittar fram lite på oss, hade varit mysigt. Vi hörs ikväll. Var ska vi äta? ;O

29 april 2010

Jag har så förbannat ont i nacken, har sovit skitkonstigt och drömt 100 olika drömmar under hela natten som var riktigt knasiga. Och igårnatt så berättade Jimmy för mig på morgonen att jag hade legat och joggat/sprungit i sängen - drömmde faktiskt om exorcisten så det är rätt så förståligt.

Dagen idag ser väldigt väldigt tom ut, förhoppningsvis så fylls den utav massa äventyr. Idag är Jimmy också ledig vilket jag tackar gud för, längesen vi var lediga samtidigt. Det är valborg i helgen, hur ska denna firas? Har fortfarande inte kommit på någonting, och jimmy jobbar hela helgen så för hans del blir det nog inte mycket festande om han inte ljuger för mig :) Vill fira med min baby ju.

Jimmy sover fortfarande, jag tänkte att jag kanske skulle göra honom lite frukost på sängen som omväxling. Låter inte det rätt så gulligt? JOO, ska börja dirket med att koka lite ägg minsann. Många kramar / Therese


28 april 2010

En solig dag har väntat utanför dörren hela dagen, och Jimmy's vänner tittade förbi en runda för att grilla lite gott och umgås vid 1 tiden. Där ute sitter jag i stekande sol, ingen blåst och dricker en ljuvligt god cider. Grillen tänds och klockan blir kvart i två. Oj, då minsann ringer det på mobilen att det är dags att jobba. Var tvungen att ställa alarm annars hade jag nog kommit ganska så försent må jag tro. Väldigt irriterande eftersom att det luktade så satans gott med grillat kött och potatissallad. Ooooh, det tog emot att jobba idag måste jag få säga. Förstår ni mig?

På jobbet så har vi fått en trevlig liten besökare som ser ut som en bebis i huvudet och är sisådär runt 30-40. Han har börjat hota personalen bl.a. mig och min kollega Anna och varit otrevlig och ställt privata frågor till en annan som står på Media. Han börjar bli lite läskig nu så nästa gång han kommer in ska vi vara en hel patrull och höra och se vad han säger sen blir det en och annan anmälning tror jag minsann.

Nu ikväll blir det bara slappt, är ledig tors, fre, lör och sön. Långledigt, härligt. För nästa vecka är det fullt ös hela tiden. Jobbar varje dag då vilket är ganska så ovanligt och på tis blir det inventering på Åhléns, yeeej! Ska faktiskt bli ganska så okej eftersom att då har man och göra hela hela hela tiden och det bjuds på god mat. HIHI!

Nu ska pajen in i ugnen sen blir det att mumsa på det. Ha en trevlig kväll gott folk och ta hand om er!




27 april 2010

Idag har jag sovit mega mega länge, jätteskönt! Det är ganska trisst väder idag faktiskt, vill egentligen ut och gå men känns som att jag kommer bli mer förkyld än vad jag redan är då. Märkte det inatt att jag knappt kunde andas.

Nu sitter jag här och kolla på puzzel faktiskt, tänkte beställa hem ett - är ju så pillig av mig. Köpte ett puzzel på marknaden förra året, superfint. När jag skulle lägga den sista biten så var den borta, härligt. Så det blev att slänga den. Egentligen är det inte så konstigt eftersom att det tog mig säkert minst 2 månader att bli klar och Jimmy hade haft fester undertiden de var på bordet såå.. haha!

Jag har några alternativ så ni kan väl vara snälla och skriva vilket jag borde beställa hem när ni ändå är inne och läser :) Alla puzzel är kopierade från http://www.pusselbutiken.se - och dessa är på 1000 bitar.















Jag ska klistra upp den sen när den är klar, så det ska vara som en tavla.
Let me know what you think!

25 april 2010

Jag sitter här och väntar på att Jimmy ska komma hem med en grill och två vänner så att vi kan börja grilla. Även om det är varmt ute så kan man inte vänta hur länge som helst, blir nog kallt ganska så snart.

....... och nu ringer den tollen och säger att de är påväg men istället för två människor så följer hela jävla ystad med! Nu blev jag lagom irriterad, tycker inte om att ta hit massa människor när här är stökigt! Fan också, måste städa!
HEJDÅ


25 april 2010

Godmorgon gott folk!

Igår kom min kära bror hit, vi kollade på film sen spenderade han natten här. Han ska övningsköra för första gången säger han, med pappa. Undra hur det kommer att gå, jag minns själv hur klantig och icke duktig jag var. Har ni någongång fått igång bilen och haft den i trean? Hrm.. nej inte jag heller, men den första gången jag skulle så hände något magiskt och jag kunde. Nu finns det inte en chans i världen att jag skulle kunna det. Är ju landets bästa bilförare ;) !!

Dagen ser ut som så att jag ska iväg och jobba 12.15 till 16.00 BRA O.B det gillas. Sen blir det grillning här med flintastek, pommes och beasås. Hur gott som helst. Det ser ut som en lovande dag för sol och värme, hoppas bara att det håller i sig så att vi slipper sitta inne. Hade varit lite tråkigt tycker jag.

Christian kom med mina roller igår, jätteroligt - hur gamla som helst, har för mig att jag fick dom när jag var typ 10 år? Men ja, de passar fortfarande lite sjukt. Tror de var en aning förstora för mig när jag fick dem alltså, hehe! Men här ska det rullas till svarte och tillbaka många många gånger.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning, för övrigt så sitter lillebror och äter glass till frukost, KUL FÖR HAN!




Många kramar, / Therese

23 april 2010

Idag blir det en ovanligt lång dag på jobbet, 8 timmar. 10-18! Egentligen är det var en vanlig heltidsarbetare jobbar varje dag, men eftersom att jag inte gör det så tycker jag att det är ganska mycket. Speciellt nu när jag är på Media och har nada att göra.. Får se om Anna eller någon annan trevlig människa behöver hjälp med någonting :)

På Söndag är det tänkt att vi ska grilla, och ska man grilla vill man gärna grilla ute, eller? Vi köpte ett utemöblemang på Boan för någon vecka sen, innan vi flyttande in här och nu när altanen blev klar så skulle vi sätta upp det and guess what? Alltid samma jävla visa, ingenting är helt. Blir så fruktansvärt irriterad.  Nu var det bordet som krånglade och benen gick inte in på de ställen som de skulle, vi har alltid otur! Ge mig lite good luck någongång, .. snälla gud? Vad är de då mer som inte gått som vi velat? När vi köpte köksbordet+stolar så var två av stolarna helt vita av någonting som inte gick att ta bort. Och bordets hål där man ska skruva var helt fel så nu sticker två skruvar ut på olika ställen. Jag blir galen! När vi beställde från Ellos så fick vi ju allt annat än vad vi skulle ha. Bilen gick inte genom besiktningen och nu väntar en reperation runt hörnan. Och idag har jag sjuk mensverk! FÖRSTÅR NI ATT MAN BLIR GALEN? Det saknas bara att jag står utan jobb!

Måste gå och göra mig iordning de sista för att sen dra iväg till jobbet!
Ha en bra dag!




22 april 2010

Godmorgon alla solstrålar <3

Jag vaknade yrvaket idag vid tio och såg att Jimmy fortfarande låg och sov. Var tvungen att kolla på klockan lite extra men det visade sig att han sjukanmält sig för att han haft magknip och ont i huvudet imorse. Stackarn!
Mig gör det ingenting för då får jag en heldag med min älskling som vi inte haft på hur länge som helst. Och det behöver vi. Det verkar som att det blivit lite bättre efter att han sovit längre än vanligt och efter att jag gjort ägg&kaviar mackor till honom. Nu sitter han i alla fall och spelar medans jag sitter vid datorn. Och i eftermiddag om han fortfarande mår bra så ska vi åka iväg till Ikea och handla hem lite småsaker som vi fattas!

  • Spagettislev
  • Grillset
  • Margarinkupa
  • Syltburk
  • Potatisstöt
  • Bestiklådor
  • Kökskrokar till handdukar
  • Kökshyllor (kanske)
  • Grytunderlägg
Där har vi inköpslistan, tillkommer kanske något annat roligt också, det vet man aldrig. Ikea bara lockar på en massa skit till billiga priser. Första gången vi var där tillsammans så köpte vi två pack sugrör med säkert 100 i varje. Undra hur många vi använt. De ligger fortfarande kvar i lådorna. Kommer väl till användning när vi får barn, haha!

Ska mixa lite på Photoshop och sen ska jag hoppa in i duchen för att göra mig redo att åka iväg. Ha en bra dag sötnosar. Ser ut att bli en fin och solig dag, I LÖÖÖVE IT!


21 april 2010

Ojoj, vad jag har sovit länge inatt. Gick och la mig redan vid halv tio och gick upp tio! Så jag är lagom pigg idag! Det är lite risigt väder idag, tänkte att jag skulle gå till svarte och tillbaka idag, eftersom jag inte börjar jobba förrän klockan tre. Men, som det ser ut nu så lär det bli väldigt väldigt kallt. Så istället så har jag laddat ner Zumba som alltid är på reklam på tv - Tv-shopen. Ska bli roligt :D



Ikväll blir det förhoppningsvis lite film-tittande med älskling, och sen står det Spagetti och Köttfärssås på listan! MUMS
Ha en trevlig dag, <3

19 april 2010

Måndag igen, härligt! Det betyder jobb. Börjar inte förräns halv ett så är det varje måndag, men det är ändå rätt så härligt för då kan man sova ut ordentligt efter helgen! Försöker hitta någonstans att ladda hem Microsoft word 2007 så jag kan renskriva mitt CV. Hittade någonting nu så får se om det funkar.

Igår vad som sagt min familj här och Jan, fick trevliga inflyttningsblommor av båda :)





Sådär. Nu ska jag gå coh vika tvätt, gå ut på altanen och kolla vädert, tömma diskmaskinen och slutligen göra mig iordning för hard work work!

18 april 2010

Laddade ner Photoshop igår, så idag har jag suttit och lekt lite. Ville göra en trevlig header till bloggen, gjorde några stycken innan jag kom fram till att, nej, jag vill ha en enkel jäkel. Behöver inte tvunget vara någon bild på mig. Så om ett litet tag kommer nog den nya upp. Blir ändå lite personligare än något som man hittar på nätet.

Jag är fortfarande lite kluven om vad vi ska äta idag, orkar inte göra något speciellt tror jag - och vet inte om jag orkar gå till affären? Så får väl se vad vi har i kylskåpet. Och vet ni vad jag ska göra ikväll? RITA (teckna) !! Såg en tjejs blogg idag, sjukt duktig på att rita. Så blev jättesugen, gjorde det mycket innan när jag gick i skolan - men nu har det inte funnits så mycket tid. Får se vad det blir, tycker mest om att rita människor så något sånt får det nog bli. Om det blir något resultat så lovar jag att ladda upp det på bloggen :)

Ha en trevlig kväll, för det ska jag. Skål!






18 april 2010

Gårdagen bjöd på fest och idag blir det att mamma, pappa, lillebror och Jan kommer på besök. Gjorde en kaka när jag gick upp ur sängen, tror den blir skitgod! Chilli är på värsta bushumöret idag, hon behöver nog ett katträd att aktivera sig med. Funderar på vad man ska äta ikväll, "Vad blir det för mat?" Har ni någon idé? Skriv gärna :)

Festen befann sig på Klostergatan där Jimmy bodde innan, ser en aning annorlunda ut. alla sitter på golvet och har det trevligt istället för soffan ;) haha!

I eftermiddag bjuder vi på denna, mumsfillibabba!


17 april 2010

Okej, idag insåg jag att jag var "tvungen" att ställa in inflyttningsfesten oturligt nog! Vill självklart att så många av mina vänner som möjligt att möjlighet att komma, men alla skulle på olika håll och det var helt enkelt ingen bra kväll att ta det på. Så det får bli senare, lovar!

Ikväll har vi varit en runda i Sjöbo, hjälpt pappa med uterummet och grillat lite korv. Sen blev vi trötta och körde hem, skulle sova en stund. Tror ni att vi gjort det än? Nej minsann - och snart bär det av på fest! Ska faktiskt bli trevligt ikväll längesen jag var riktigt sugen på att festa ;O

Ses kanske ikväll? ;)



16 april 2010

Jag tänkte ha lite inflyttningsfest för mina vänner, men som det ser ut nu så är det knappt någon som kan komma - det är ju jätteroligt! Jag som hade planerat lite roliga saker, det går inte längre. Och inga svarar på facebook-inbjudan :O

Nåja, idag är jag ledig - kunde lika gärna jobbat så hade jag haft någonting att göra. Tänkte göra ett försök att sortera papper och sätta in i pärmen, kanske gå ner till stan och fixa mammas klocka som jag inte gjort än. Sen ligger Cv;t fortfarande på ett löspapper så ska skriva in det fort i datorn så man kan se helheten. Sen måste jag ju skriva mitt personligarbrev. Så det ska jag nog ta itu med idag :)

Ja så får det bli, ha en bra dag!

15 april 2010

Idag var det sista jobbdagen för denna vecka, sen börjas det igen på Måndag. Igår gick jag fram och tillbaka till Svarte, sjukt nöjd. 1,5 mil - Jimmy trodde inte sina öron, hehe. Jimmy har lämnat mig för kvällen för att umgås med lite vänner, så själv sitter jag och väntar på att något roligt ska dyka upp på datorn. Tror jag ska kolla på Paranormal activity, men vet inte riktigt om jag ska ge mig in på detta eftersom att det inte gick så bra sist jag skulle försöka sova själv. Får helt enkelt vänta med att sova tills han kommer innanför dörren. Någon som vill joina mig idag? =)
Hade varit trevligt att ha en liten vän här!

SKAFFA ALDRIG BIL! Var på bilbesiktningen igår och weeey, den gick inte igenom. Två bromsrör som var sönderrostade. Härligt så jag gick till Ingemars bil idag för att beställa tid eftersom man måste åtgärda det inom en månad och sen åka tillbaka till besikningen och ta en kontroll till. TVÅ OCH SJU ville denna människan ha för detta.
Först åker pengarna in, sen åker dom ut fortare än fan!

Annars har dagen bestått av lite jobb, möte och matlagning. Sen satte jag mig och skrev mitt CV. Ska söka till Kappahl som öppnar i Ystad till hösten. Hoppas jag får det, och jag hoppas på en heltidstjänst. I need that money! Annars ja, får jag väl sätta mig på marken utanför Ica och tigga pengar, funkar ju det med faktiskt.


Chilli ligger här intill mig och sover så fint. Hittade denna bilden på Chilli när vi skulle köpa henne. Visst är hon för söt? Vem vill inte åka och hämta henne direkt?


Chilli till vänster

11 april 2010

Om två minuter är klockan tolv, och det är dags att gå och lägga sig känner jag.
Egentligen är jag inte så trött men sitter här i sängen bredvid Jimmy som sover så sött och får lite skuldkänslor att jag inte ligger under täcket med honom. Till min stora förvåning så blev jag jätteglad när jag kom hem, hela lägenheten var blåst på ölburkar, flaskor m.m och jag hittade Jimmy vid våran fantastiska dammsugare, härligt!
Sen blev det stekta hamburgare med bröd tillsammans med två vänner.


Börjar jobba klockan 12.30 imorgon så har lite beslutsångest om jag ska duscha idag eller om jag ska duscha imorgon; så skönt att ha allt klart till imorgon känner jag, men wtf tror knappt jag orkar idag.

Någonting mystiskt händer på Åhléns; Poliser springer in som galningar, fönster står vidöppna till lunchrummet fastän att vi inte har öppnat de. Det piper hela tiden i larmen så man får stoppa 100 människor om dagen, vilket jag tycker är ganska jobbigt "får jag be dig att ta av jackan" så visar det sig att personen inte har någonting ändå!
Mysteriet på Åhléns fortsätter imorgon!

Godnatt people!

9 april 2010




Hrm, gick upp sängen för en stund sen är fortfarande fruktansvärt trött.
Skulle egentligen med min pappa, jimmy, lillebror & håkan och fiska idag, men sen kom jag på lagom i tid att jag hade jobb idag, 12.00-15.00!

Det hade faktiskt varit roligt att följa med eftersom att jag bara fått upp någon ynka sill i mina dar, såna vill man inte ens äta. Så varför fiska de egentligen? haha.

Fick vårt nya schema nu som börjar v.21 och 6 veckor framåt, jobbar väldigt mycket eftermiddagar.
Har redan gjort det förra schemat och ska jag vara ärlig så är jag inte en morgonmänniska men jag stiger hellre upp tidigt på morgonen och jobbar och slutar till eftermiddagen istället, så kan man ändå få någonting ut av dagen.
Så jag ska se med chefen idag om man kanske kunde ändra någon tid, eftersom att jag ska hoppa över till Mode tills dess så ska det inte behöva vara några problem egentligen eftersom att vi får leveranser osv..

Japp, så var det med det.
Ha en bra dag allesammans så ska jag gå och vika en bunte tvätt!


9 april 2010

Haha, herregud! Idag hade vi världens äckligaste och roligaste samtalsämne på lunchen, jag, anna och carolina.
Vi satt nämligen och pratade barnfödsel, och Anna berättade lagom malligt om hur hennes gått till. Och eftersom att jag tror att hon inte tänkt skaffa någon mer knatting (inte helt säker, men lagom - hehe) så passade hon på att skrämma skiten ur oss, speciellt mig kanske. Tror jag väntar ett bra tag till.

 

Hon passade på att nämna att barnet kan få väldigt svårt att andas och sitta ikläm och då är det panik panik panik och då måste sköterskorna KLIPPA upp en mellan nr 1 och 2 UTAN BEDÖVNING, hör ni hur det låter?
Många bajsar på sig, lagom gott tills ungen ska komma. Och man kan få en härlig spruta i ryggraden som kommer kännas om man rör sig för mycket och man kan bli bedövad upp över bröstet (om man gör kejsarsnitt) så man har väldigt svårt för att andas. Jisses!

 

Anna: Jag såg min livmoderkaka den sista gången.
Therese: Fan vad äckligt?
Anna: Vet ni vad det såg ut som? Vet nu hur Färs & Frostas symbol såg ut innan? Som ett träd?
Carolina&Therese: Ja..
Anna: JA, det såg ut så fast med massa blod, HAHAAHA!

Den tjejen är läskig..

 


8 april 2010




Detta får ni bara inte missa, jag kommer sitta som fastklistad framför tv;n kl 21.00 ikväll.
Ikväll får de något att bita i vill jag tala om, för detta blir nämligen deras största budgettavla någonsin.
Paret som det handlar om gör av med drygt 100.000 kr, varje månad, vilket de verkligen inte har råd med.

Jag är skitnyfiken på hur och vad man spenderar så mycket pengar på som man verkligen behöver?
Detta kommer bli lagom intressant. Jag läste på Tv3 att båda parterna inte var lika delaktiga i ekonomin, så se till att ha koll på allting tillsammans, så slipper ni kanske att vara skuldsatte upp över öronen en vacker dag :)

Människor är så korkade!


Nu är köttbullarna färdigrullade sen får det bli pulvermos eftersom att jag inte varit iväg i affären idag och köpt riktiga potatisar. Men det blir nog gott, tycker om pulvermos! Muums.
Sen var jag som sagt iväg på "möte" om sopsortering i eftermiddags. Herre min gud säger jag bara, sortera i 7 olika soppåsar? Jomen, det blir roligt.
Fick reda på en sak idag som jag inte hade den blekaste aning om, och säkert inte många andra människor heller.
Mjölkpaketen vart slänger vi dem? Jo i kartonger och wellpapp, och det låter väl rimligt, men nej det ska inte vara där för pappert är vaxat med något. Man får nog plugga på lite om man ska få detta att gå som en dans..

/ Therese

8 april 2010

Jag har legat i sängen tills klockan slog 12..någonting! Är riktigt stendöd, och känner mig sjuk!
Och självklart är det idag som det är möte om sopsortering & Jimmy kan inte gå för han jobbar hela långa dagen idag, kommer inte hem förrän klockan sju :( !!

Tänkte överraska honom med hemmagjorda köttbullar & potatismos, hihi! Om jag orkar.
Skönt att jag inte ska jobba idag, hade jag nog inte klarat faktiskt, helt yr i huvudet!

Ska gå och lägga mig lite till, godnatt




7 apirl 2010

Då har man bott här i en vecka redan, tiden går ju så fort!

Igår blev det lite bak för min del, det var planerat att jag skulle hinna med 8 kakor,
men det blev bara 4. Varje skulle vara inne i 1 timme, så tog lite tid.
Får fortsätta senare ikväll tror jag :) Man får ju vara beredd ifall det kommer gäster* ^^

  • Tigerkaka
  • Lingonrulle
  • Farmors chokladkaka
  • Fruktkaka
  • Tysk citronkaka
  • Snuddas
  • Toscatårta
  • Ambrosiatårta
Jamsigt, vad gott!


Idag bär det av till jobb 15.00-20.10, hoppas det finns lite att göra idag, har varit rätt dött de senaste gångerna.
Nu får man ta och dammsuga lite, ser ut som hela havet stormar här inne! Fattar inte vart allt kommer ifrån!
Ska kanske hinna med att göra en liten kaka också. Har ju ändå rätt så gott om tid på mig.


Kryddig lingonrulle tror jag att jag ska försöka mig på, jag vet inte om det blir gott men det låter spännande.
Har aldrig varit med om att man har lingon i en kaka, någonsin!

Receptet kommer här



3 ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
1,5 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
0,5 tsk ingefära
0,5 tsk nejlikor, malen

Fyllning
2 dl lingonsylt

Tillagning

Ugnstemp: 250°C, varmluft 200°C

1. Vispa ägg och socker pösigt.

2. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulver och kryddor. Vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten på ett bak-plåtspapper i en långpanna, 30 x40 cm.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min.

3. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på.

4. Bred genast på fyllningen och rulla ihop kakan. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt den svalna innan den skärs i bitar

5 april 2010




Nu blir det jobb sen kommer min älskade Emelie på middag ikväll :)
<3 , sluta aldrig kämpa!

5 april 2010



Jag älskar dig
<3

4 april 2010

Släktfesten blev jättetrevlig, spelade spel & åt jättegott.
Nu har jag lagom ont i magen och är ganska trött. Ska bara vänta på att Jimmy ska komma hem, sen ska jag lägga mig i sängen och sova. Imorgon väntar jobb, 12.15-16.00!







Provade Gunnars brillor, skitsnygg ju!
Håkan tyckte det i alla fall, som ni ser på bilden.. ;)

4 april 2010





Jag är så så så trött!
Kom på att vi skulle till Jimmys kusin och fira henne idag,
måste hoppa in i duschen och göra mig iordning.
Jag har ingen ork idag. Fan också!
Ont i magen har jag också, great.

4 april 2010

Oj vad det regnar i Ystad.

Igår var som sagt Emelie här på besök, försöka komma på något roligt tema till inflyttningsfesten.
Slutade väl med att vi har några alternativ.

  • Disco
  • Hollywood
  • Sagor
  • Film i största allmänhet
Vad säger ni? Eller har ni något bättre förslag kanske? :)

Kvällen slutade i alla fall med att jag körde Jimmy och hans vän André in till centrum, fest på gång.
Det var okej ända tills jag skulle sova, herregud!
Jag tror allvarligt talat att det började spöka mitt i natten, knarra och sånt. Usch!
Chilli låg jättesött bredvid mig och sov, plötsligt så reser hon sig upp bara sådär och kolla ut genom sovrumsdörren.
Eh, läskigt? Sms;a Jimmy dirket - KOM HEM! haha
För vet ni vad? Vi har kyrkogården precis bredvid oss! "/




Vet någon något kul som händer idag? Vill ha något att göra, har en känsla av att det kommer infinna sig pojkar i lägenheten idag igen och spela..

3 april 2010

Äntligen, nu hänger och ligger kläderna på plats. Tog aslång tid men bra blev det.
Så sjukt skönt att ha stora garderober. I den förra delade jag och Jimmy på två stycken, en med hängande kläder och en med liggande. Hrm.. hittade en massa kläder intryckta i hörnen när vi skulle "flytta" tills hans föräldrar som jag inte ens visste att jag hade där. Lustigt!

Här har vi, 4 garderober, 1 klädkammare + en byrå!
Det kallar jag lagom. I den fjärde garderoben kommer inte vara någonting i merän saker kanske.
Får allt ta och köpa mer kläder att fylla ut med, hehe!
---
NEJ THERESE; du måste spara pengar. Mmm













Jag hittade denna söta klänningen som jag köpte i Thailand i Januari. Den är så himla fin på och jättehärligt skön. Längtar tills det blir lite varmare så jag kan ha på mig den igen :)



3 april 2010

Jag la mig i sängen för cirkus en timme sen och somnade direkt, vaknade inte förräns Jimmy kom tillbaka och kittla mig under foten, hur irriterad blir man inte då? :P
Var megamega sugen på scones innan till frukost och jag lovade gossarna detta. Sen blev jag lagom glad när jag kom på att ugnen måste vara igång en timme innan användning på 200 grader. Sällan jag väntar på frukosten så länge, så det blev rostade mackor med diverse pålägg på.
Jag funderar när jag ska ha inflyttningsfest här, har  dock lovat att Jimmy ska få bjuda sina vänner innan mig (A) får prata med han senare om detta. Det är lite trist att vi inte kan ha alla här samtidigt, men det hade alltså blivit sjukt många här på en gång och sittplatser till alla? Njaa.. Blir nog lite svårare.
Jag & Jimmy var nere vid stranden en dag och kollade hur det såg ut, om det är värt att ligga där när det är sommar. Och faktiskt, det var jättefint, eller som en strand ska se ut i alla fall. Sen såg jag att där var en stor grillplats med stockar och så runtom, mysigt. Standfester eller vad?
Avslutningsvis måste jag berätta att jag diskade med diskmaskinen för första gången igår.
A HELLELUJAH MOMENT



3 april 2010

Gud vad jag har sovit gott inatt, jimmy & hans kompisar sitter fortfarande och spelar tv-spel ;P
Det ser ut som att det blir strålande solsken här i Ystad idag, så himla skönt.
Emelie kommer hit idag och hälsar på mig, roligt - har inte träffat henne på ett tag igen.

Chilli lever som fisken i vattnet, hon har inga problem med att vara här så det är jätteskönt, och eftersom vi bestämt att vi ska ha Chilli som innekatt hela tiden (tåget åker förbi här en gång i halvtimmen, så det känns lite riskabellt) så ska hon få ett katträd av snälla Agneta (Jimmy's mamma)
Så det kommer säkert bli bra.

Det hade varit rätt härligt att ta ut utemöblerna idag för att sitta och sola sig (med kläderna på),
men vi får nog allt vänta på att de lagt plattor så det inte blir allt för jobbigt att flytta allt när det väl är dags.

Idag ska jag dekorera med allt diverse som står i fönsterna fortfarande.
Jag är så så så så glad att vi tog ett skrivbord istället för en bäddsoffa. Massa saker åkte in här direkt som jag inte vetat var det skulle vara annars. Pärmar, pennor, kuvert, papper, brev m.m så det är kanon. Är nöjd!

Igår satt jag och pillade med en pärm eftersom vi hittat massa manualer i hela lägenheten. I kyl & frys, tvättmaskin, diskmaskin, torktumlare, damsugare, handdammsugare, mixer och så vidare. Den blev sjukt tjock ;O





Sen var jag tvungen att ta en bild på pojkarna när dom "lan-spelar" ser helt sjukt ut om ni frågar mig!
Vad ska ni göra idag? :)

2 april 2010



MÅSTE IVÄG OCH HANDLA, BEHÖVER MAT!
ingen glad therese utan ett fullt kylskåp.


Ikväll kommer några vänner till Jimmy på besök och ska spela lite tv-spel. Jättetråkigt?
Jag ska då ta itu med alla lösa papper som man hittat i lägenheten som ska sättas in i en ordentlig pärm.
Sen ska jag ta itu med mina kläder som fortfarande ligger som en stor jättehög på sängen.
Men det är så tråkigt att vika ALLA sina kläder och sen hitta en väldigt bra plats till mina godsaker.

Jag känner ändå att jag har fått någonting ut av dagen, har både fått undan alla flyttlådor, slängs tonvis med skräp, dammsugat och mer blir det.

Jag var så dum innan idag, jag skulle som sagt sätt upp nyckelskåpet på en plats som jag tyckte var väldigt bra. Jag ritar och mäter och ska sätta spiken i väggen. Men ojsan, det var visst en betongvägg och jag kunde inte slå i spiken om jag ville ha mina fingrar och händer kvar. Så jag lät det vara. Jätteirriterande eftersom det första hålet i lägenheten inte skulle vara där för syns skull.
Jag satte istället upp det på ett annat ställe som Jimmy ändå tyckte var bättre, sen får vi se om han kan slå i spiken så vi kan hänga en liten minitavla där. Sådär kan det ju inte se ut!

Jaja, jag vaknar kanske klokare imorgon och knackar på väggar innan jag bestämmer mig för någonting..
Ha en trevlig kväll


Hur bytar jag teckensnitt på bloggen? är dålig på dehär med layout och grejer.

2 april 2010

Allt är på plats, i alla fall preliminärt. Saknas bara att tavlor ska upp & lampor.
Men jag känner att jag överlämnar det till Jimmy!
Satte upp vårat nyckelskåp helt själv, stålt! ;)

Lite stökiga bilder från lägenheten kommer här:



Tv-rummet



Tv-rummet



Altan



Sovrummet
En aning stökigt, men skulle dammsuga så det fick åka upp där sålänge.
Jätteskön säng måste jag få säga, sov som en prinsessa inatt!
HÄRLIGT!



Hallen



Köket



Köket



Köket



Toaletten



Toalett



Klädkammare



Datarum/Chillirum



Söt fönsterdekoration. Köpt på Åhléns :)



Så nu har ni fått se lite av lägenheten, ska fixa och hålla på mycket mer.
Kommer kanske inte se ut såhär om några dagar.
Men det får ni se när ni kommer och hälsar på! :)

Nu ska jag ut på den soliga altanen som inte är klar än p.g.a. lång vinter. Men platsen är klar så ska ut och ta en nypa frisk luft.

Kram på er

2 april 2010

Skämta inte om jag är trött

Känns som att jag har sovit jättelänge men ändå är jag övertrött.
Fick hit allt igår i lägenheten, bjöd till & med hit både familjen Nilsson och Hansen så Pizza.
Har dock fortfarande många många lådor kvar som ska packas upp så småningom.
Ska försöka göra så mycket jag bara kan idag.

Vi har en jätterolig postlåda som liknar en box som har en nyckel.
Och igår fick vi redan post, ett lycka till kort och en räkning ;@
Ska ta bilder under dagen det lovar jag, så kan jag lägga ut de här så ni kan kolla så fint vi bor.
Hittade nämligen inte kameran förrän igårkväll i en låda när jag var som tröttast, så.

Jag & Jimmy fick en inflyttningspresent av familjen Nilsson.
En dammsugare, UNDERBART!
Blev jätteglad för den, de har en likadan hemma eftersom att jag valde den till dem.
Så jag är nöjd, den går som en spinnande katt!
Ska ta och dansa med den lite över golvet idag så det blir lite rent här :)
Tack så mycket mamma och pappa!





Återkommer på bloggen lite senare idag.

Blev ni lurade igår? ;)

1 april 2010

April April din dumma sill


Idag smäller det. Snart ringer nog pappa på ytterdörren så vi kan åka iväg.
Jimmy ligger fortfarande och sover, inte ens en dag som denna kan han gå upp i tid.
Själv var jag uppe en timme innan jag ställde klockan ;O
ALLA KAN INTE VARA LIKA

Tror inte att bredbandet blir inkopplat idag så något inlägg ikväll blir det nog inte "/
Men ska försöka ta lite bilder under dagen så ni kan kolla =)

Ha en supermysig dag, ska packa ner det sista!




RSS 2.0