Undra vad jag gjort idag?


30 juli 2010

Hej på er :)

Kul väder att vakna upp till? Nä fy sjutton - här i Ystad täcker gråa överallt, det blåser. Och lagoms tills jag ska till jobbet kommer det antagligen regna massor så man blir lagom glad.

Ikväll ska jag till söta Anna, blir en chill kväll tror jag minsann :) SÅ segt att jag har stängningen idag då faktiskt. Men vad kan jag göra!..

Dags för en uppfriskade frukost snart känner jag. Ska bara vakna lite till med tv;n's hjälp. Ha en bra dag*

Maaud


Mums fillibabba!
Till kvällsmat blev det tacopaj med sallad. Superduper gott.

- i pajskalet lägger du brynd köttfärssås m.lök - salsadipp - tacokrydda - majs & minifraiche.
LÄTT SOM EN PLÄTT!

Imorgon blir det en lång dag på jobbet 13-20.10 - egentligen är det kanske inte länge? MEN jag brukar bara jobba 4 timmars dagar nu för tiden tycker jag, så detta kommer kännas som en evighet. Efter jobbet så ska jag raka vägen hem till Anna för att pimpla lite vin med damor och snacka massa skit. Fira Anna-panna lite också dagen före den stora dagen :) wiiii - we love you, yes we do!

Nu ska jag snart lägga mig i sängen, lösa lite kryss och sen sova.
Hoppas på härligt väder imorgon så man kan vara udeee och prata med fåglarna va.
Hajpooo´


Iväg till jobb

Snart ska man pallra sig iväg till jobbet. Fun! Fortsättningen på rean fortsätter. Tur man bara jobbar 4 timmar, ska jag nog klara av. Sen blir det hem för att göra tacopaj - gott I hope! :)

Hörs, haj!

I'm back

Jadå, då var man tillbaka i lägenheten hos söta Chilli. Är glad att jag följe med till festen faktiskt, lagom mysigt och snackigt - och det behövde jag kan jag lova. Men det får stanna med det. Jag är inte den som går ut och festar på Öja/Bar a bar, you name it. Vet inte varför, det var min favorit syssla förr, men nu har jag ingen ork och bara längtar till sängen när alla andra är pepp på att gå ut och roa sig de sista på dansgolvet.

Jag tror min kropp och mitt huvud känner att jag gjorde rätt imorgon när jag vaknar med en "äntligen en ny dag känsla" istället för en "fan, hur länge var jag ute igår? var har jag gått med dessa fötterna? och fan vad min andedräkt luktar äckel..-känsla"

Jag har tänkt på det. Världen går ju faktiskt inte under för att någonting går lite snett i livet - kanske är det bara nyttigt? MEN just nu känns det förjävligt och jag bara längtar och hoppas att ett roligt samtal ska komma till min mobil inom snarast. Håll en vänlig tumme för mig är ni snälla :)

Någon som vet hur länge man ska varit betalande till A-kassa innan man kan få ut någonting? Because I have noooo idé! Alla säger så olika! Skepp och hoj.


Ikväll?

Nä fyfan säger jag bara. Denna dagen har sugit musten ut mig totalt. Jag orkar inte ens tänka att jag inte kommer ha något jobb kvar om en månad. Och att gå till jobbet och ha hand om en avdelning som jag ska snart ska lämna är inte så lockande någonstans. Har stått och märkt rea hela dagen. Snart börjar ju utförsäljningen på riktigt så har haft en del att göra. Jag har känt mig så konstigt tom och känslolös hela dagen. Har inte orkat snacka med någon som är min stora favoritsyssla utan har bara hängt runder med tomma ögon och kollat på klockan..

Ikväll? Blir kanske fest med Jimmy om man får komma. Annars tänkte jag höra med söta Louise om hon vill gå en lååång låååång bamserunda med mig så jag får någon att prata med - hon är en toppenlyssnare! :) And I need to talk I think. Men hon lär vara trött efter en lång arbetsdag i och för sig.

Man skulle fan haft en hund - det hade jag verkligen tyckt om. För då kommer man verkligen ut och det är något man måste göra varje dag. Inte fan gör man det nu "jomen, jag tror jag går en sväng själv" fyfan vad tråkigt. Måste ha någon att snacka med samtidigt annars får man ont i fötterna och vill hem direkt! Har jag inte rätt?

Kanske är någon som vem en billig lägenhet? Nu på bumsen. Hade varit kanon*'


Suger fett


Kyckling- och currypaj

Det kan vara den godaste pajen jag någonsin har ätit.
SUPERGOD

Jag rekomenderar den varmt måste jag säga - tänkte bjuda folk på denna också minsann.
Ta-daaaaa : Therese har gjort det igen ;)



Ingredienser

pajdeg
2½ dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk kallt vatten

fylling
1 purjolök
200 g färska champinjoner
1 paprika i valfri färg
Margarin att steka i
1½ tsk curry
1 msk vetemjöl
3 dl grädde
salt & peppar
3-4 kyckling filéer

dekoration
1 banan
1 dl jordnötter
2 dl riven ost


Knåda ihop vetemjöl och margarin i en skål. Tillsätt vatten och knåda till en fin och slät deg och tryck ut den jämt i pajformen och låt den vila kallt i kylen i minst 30 min. Förgrädde i 10 min på 225 grader.
Skär kycklingfiléerna i lagom stora strimlor och stek i stekpanna. Lägg över på en tallrik och låt vila.
Skär purjolök och champinjonerna i fina skivor och skär paprikan i  bitar. Fräs grönsakerna i margarin i en stekpanna. Strö på curry och låt det fräsa i någon minut. Pudra över vetemjöl och rör med en trägaffel. Späd med grädde och låt stuvningen koka i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingen i pajskalet. Häll sen på currystuvningen. Skiva bananen och lägg dessa ovanpå stuvningen och sen jordnötterna. Slutligen täcker du pajen med riven ost.
Grädda pajen i 10 min tills osten fått färg.




TISDAG

Än sålänge har jag roat mig med att köra till affären och storhandlat. Sen blev det iväg till djuraffären för att handla kattmat och kattsand. Gud så dyrt det är att ha en liten kisse. Men jag älskar henne så, så det gör ingenting! :) hihi.
'
My darling jobbar till sena kvällen så tänkte ha maten klar tills han kommer hem. Ska prova på någon currypaj m. kyckling idag hade jag tänkt. Egentligen gillar jag inte curry, men det lät så gott med banan & jordnötter. Så vi testar. Om den blir lyckad lägger jag ut receptet till er.

Nu är klockan snart 15.00 och jag har gjort vad jag ska idag - finns inget skoj på tv - det är stålande solsken ute, nästan för varmt. Och nu har jag ingenting att göra. Ska man kanske ta en powerwalk? Isåfall i skogen där det är lite skugga.. Ja' så får det nog bli för här kan jag ju inte sitta och dega när det är 100 grader ute.

JAG BEHÖVER ETT JOBB!
....


ångest, panik, ångest, panik!

Har inget jobb efter den sista augusti antagligen. Hur ska jag stå ut? Jag orkar inte ha motgångar nu. Det får väl snart bli bye bye med lägenheten då. Roligt.. :(    - jag hoppas så in i norden att jag får jobb på Kappahl. De har fortfarande inte hört av sig. Men det kanske betyder tur eftersom att andra har fått mail "tyvärr". Eller så har de slarvat bort min mail på något konstigt sätt så jag bara sitter här och hoppas i onödan!

Har 1000 miljoner tankar i huvudet just nu. Ska jag behöva flytta hem igen? Hur ska jag kunna betala mina räkningar utan pengar? Ska jag sälja min bil? - känns som ett bra tillfälle. Men om jag ska bo i Sjöbo igen så kanske jag behöver den? Var ska min älsklings kisse bo? Var ska vi ha alla våra saker? Asså, jag tror jag säger godnatt för idag. Dette blev för mycket på en gång.

OCH det är roligt att man ska behöva fråga hur det blir efter ett vikariat. Tydligen hade förra cheften "glömt" att prata med mig om hur det blev efter det, eftersom att min kära kollega trodde att jag redan visste hur det låg till. MEN ACK NEJ! fuck. Hela världen rasar samman känns det som.

.--



Hey

Imorgon är jag ledig och jag ska tillbringa hela min lediga dag till att gå på Kiviks marknad med Jimmy och möjligtvis hans vän och flickvän. Handlade mycket på Sjöbo marknad men kände att jag behöver ett par sandaler och en fimpkruka - heter det så? Alla fimpar landar i grillen varje gång någon rökar, inte så frächt tills man ska grilla. Nej tack - så en sådan ska jag införskaffa mig. Helst en söt med katter på :D:D


Det är rockband här för fulla muggar,.. och jag får inte vara med :( Ska tjata lite på jimmy så jag kan få spela några låtar sen ska jag nog sova - är ganska så trött... NEJ, jag är mega trött. Godnatt!

Things will never be the same

Jag lever på hoppet.
HOPP, SKUTT, HOPP

Ny vecka!

Har börjat jobbet igen, skulle inte skada med minst en vecka till faktiskt. På Torsdag blir det Sjöbo marknad och jag längtar - fick inte få på någon marknad förra året för jag jobbade på bageriet "SUUUUCK host örk" då. Så förhoppningsvis blir denna mycket mycket bättre :)

Min vecka har varit underbar i alla fall, härligt väder - härligt folk - sova länge. Ja.. Har även fått i mig en äckligt god glass :D Romrussin, Daim & Saltlakrits - den satte sig precis där den skulle.

Det är så jävla kvavt i luften, svettas ihjäl. Ska ställa mig vid fläkten ett tag. Ha den nice - Therese


Oooohe, fest! :)

Damerna har precis gått iväg, hade riktigt kul idag :) Tack alla för att ni kom. You are the best<3
Fick lite klagomååål från  en av grannarna "/ ´.. men vafan, sånt som händer. Klockan var ju faktiskt bara elva på kvällen så wtf.

Nu ska man lägga sig i sängen och vänta på att älskling kommer hem, <3 Godnatt

-


Stranden

Kom för en stund sen hem från stranden - var riktigt varmt :O & vattnet riktigt kallt - hur går det ihop? Jobbigt läge. Ikväll blir det party här hos oss, men först ska vi till Jimmy's föräldrar och äta gott! Har inte ätit på hela dagen så nu är jag fruktansvärt hungrig kan jag lova..

Kände mig riktigt duktig idag när jag tog på mig träningskläderna direkt efter vi kommit hem och sprang en runda. 3 dagar i rad hörni, en hel vecka ska jag nog klara! ;] Jag har fått sjuka märken efter solbrillorna, två feta sträck på var sida - jag glömmer alltid att ta av dessa när jag solar. INTE OKEJ!

Nu kurrar min mage så nu ska jag ta och göra mig iordning och sen iväg och äta :) Ha det / Tessan


Mitt i natten!

Jag är inte trött ett dugg, har blivit helt beroende av king.com - spelar massa spel hela hela hela tiden, HAHA! Jag har gått och blivit nörd! :D:D:D

Men jag ska ta mig i hamporna och slänga mig i sängen nu faktiskt så att jag kommer upp något så när i tid imorgon - kanske blir det stranden och vädert talar för det.

Godnatt vänner!

Vart tog solen vägen?

Jag hade planerat att jag skulle lägga mig lite på stranden idag - men acknej, moln överallt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på för roligt istället; mah vi får se. På lördag blir det grillmys hos mig - och de bästa kommer :D ska bli så kul, så synd du inte kunde komma Louise<3 !!

Igår blev det beachvollyboll med lite vänner - sen blev det badning i havet på kvällen - satt dock och titta på bara, var en aning kallt i vattnet. Nu ska jag sätta på mig joggingkläder och ut och springa en runda, har träningsvärk idag men har jag lovat mig själv så har jag och det är lika bra att få det överstökat med en gång känner jag! ;)

Ha en trevlig dag / Therese


Måndag - första dagen på semestern!

Älskar när man vaknar på morgonen och ser att det är strålande sol ute så man kan äta frukost på altanen - bara det gör så att dagen blir extra bra! Efter en god frukost så gick jag och Jimmy ner till stranden och solade i en timme ungefär sen när vi kom hem så blev det på med löparskorna direkt. Joggade en runda runt ystad vid hamnen och där, det var fruktansvärt varmt men riktigt skönt efteråt.

Ska försöka lova mig själv att springa en sån runda varje dag nu på semestern (tur den bara är i 1 vecka då - hatar att springa nämligen) haha! Vad kan man äta idag? Är lite sugen på lasagne kanske - eller kebab. hrm!

Nej, har massa sand överallt så ska hoppa in i duschen direkt!
Många soliga kramar


Ont i magen

Vilken kväll det blev igår!! Det började med att jag inte ville festa (festen var hos oss) , jag skulle inte dricka (jag drack som fan) jag ville lägga mig tidigt (gick och la mig vid 04.00) Det var otroligt jobbigt att gå till jobbet imorse kan jag berätta, magen vände sig ut och in några gånger och sen fick jag "urinvägsinfektion" kändes som det i alla fall, så det slutade med att jag fick sluta en timme tidigare än väntat och det tackar jag för!!
Nu har semestern äntligen börjat, ska bli en riktigt skön vecka. Den är så efterlängtad.
Jimmy & Tobbe har varit så duktiga och gjort kladdkaka som står i ugnen nu och den doftar ljuvligt kan jag lova - lite vaniljglass på det och en skön film. Wiwawiwa, I LIKE!
Ha en bra dag, <3

Slut för dagen

- Det har varit en riktigt skön dag idag, lagom molnigt och varmt. Det var i vilket fall som en perfekt kväll för teater i friska luften och lite picknik. Kanonskönt! Nu sitter jag i sängen, känner mig ganska så sömnig, klockan är i och för sig halv tolv.. I helgen blir det jobb hela tiden - imorgon börjar jag klockan 12.00; är antagligen rastavlösare för jag jobbar bara tre timmar.

Såg i metro:n att det ska vara SUPERVÄDER hela helgen, mellan 25-30 grader här i Skåne, det tackar vi för. Så efter jobbet imorgon kanske man lägger sig på stranden en stund och steker och kanske tar sig årets första dopp? Har varit för kallt de andra dagarna, men vattnet har kanske hunnit värma upp sig lite nu när solen stått på i några dagar. Vi får se! :)

Folk har blivit så tråkiga - ehhh, JA! Då var det sagt. . .

OM.... man skulle gå på toa kanske? JAPP! Godnatt gott folk ;)


Redan tillbaka?

Haha, jag har tråkigt och vill skriva av mig lite. Ikväll ska vi iväg till någon teater utanför Ystad. Vi var på samma föreställning med en annan pjäs förra året, och det var skitkul. Så jag hoppas att denna gången blir lika trevlig :) Gjorde väldens godaste fisklåda igår m. lax.

Vad innehöll denna? :

Lax, Purjolök, Paprika, Rökt skinka, Vispgrädde, Senap, Ost - lägg allt i en form och sen wooola in i ugnen på 200 grader i 20 minuter sen är det klart. Kanongott! Serveras med Nypotatis en härlig sallad och lite lime! :)


Ska snart fixa till mig och iväg till jobbet, bara 4 timmars dag. Men det kan också vara skönt nu när det är så varmt och skönt ute. Har inte fått färg någonstans på kroppen än - men får väl sätta mig där ute i eftermiddag om det inte blåser för mycket. Det är så jobbigt när man bor så nära havet att det blåser ganska mycket om dagarna.

Folk har blivit så konstiga. Ibland är det faktiskt värt att vara glad och vänlig. Man kommer lite längre i livet då :) Ha det i tankarna.
Tänke ha lite grillkväll nästa vecka men ingen kan tydligen (eller vill?..) så det blir bara en liten skara antagligen. Men vad gör det? Det är människor som jag äääälskar så det gör ingenting :D Nästa vecka har jag semester och det ska bli riktigt skönt faktiskt. Funderar på att åka till liseberg istället för Gekås - känns som att det kommer trilla iväg mer pengar om jag åker upp dit med Jimmy faktiskt, haha! Drygt att köra till göteborg bara. Vi får se inte alls säkert. Ska in och kolla priser och så nu, kanske någon som känner för att följa med? =)



"Nu är det ÄÄÄNTLIGEN SOMMAR, sommar på liseberg"
Vem sjunger det i tv-rutan hela dagarna igenom?
I alla fall i reklamen, haha!

Ha en bra dag babes' Therese

RSS 2.0