Superlätt hallonkaka


(Bilden är tagen m. mobil, därav blev det inte så klar bild)


Denna satsen är beräknad till 9 personer,
3 dubblar du satsen så blir det till en långpanna!

1 ägg
1 dl socker
150g margarin
2½ dl vetemjöl
1 dl havregryn
0.5 l hallon
0.5 dl grovhackade nötter
(jag tog mandelflarn, gick lika bra)



1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Rensa hallonen ifall de är färska
3. Smörj formen
4. Smält margarinet
5. Vispa ihop ägg och socker
6. Tillsätt margarinet
7. Vispa ner vetemjöl och havregryn.
8. Häll smeten i formen
9. Strö över hallon över hela kakan, samt nötter och lite socker.
10. Låt kakan stå i 45 min.
11. Låt svalna innan du tar en tugga, mycket godare kall.

Smaklig spis! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0